Onze club is aangesloten bij een overkoepelende organisatie, de IADS. ( International Assocation of Diving Schools ). Deze organisatie heeft een eigen brevettering systeem en stelt zich ten doel opeen veilige manier het bevorderen van de duiksport.

Binnen onze vereniging hebben we een gebrevetteerde instructeur.

Deze kan opleiden tot:

  • 1*   ( open water diver )
  • 2**  ( advanced open water diver )
  • 3***( advanced open water met rescue )

Cursusgelden:

– voor 1 ster sportduiker ( te bevragen bij het bestuur )
– voor 2 ster sportduiker ( te bevragen bij het bestuur )
– voor 3 ster advanced met rescue €125
– overige cursussen nadere opgave

Voor de 1 ster cursus is inbegrepen; gebruik van stabilazing jacket, vinnen, duikmasker met snorkel, loodgordel incl.lood, alsmede gebruik van een zuurstofcilinder, adem automaat en duiklamp.                                                                                                                                                                                                                            Het bedrag voor de 2 ster cursus is exclusief lidmaatschap maar inclusief theorieboek, theorie/praktijk lessen (binnen-/buitenwater), omdat de cursist dan zelf een uitrusting wordt geacht te hebben wordt er in principe geen gebruik meer gemaakt van de club uitrusting.

De minimum leeftijd voor toelating tot het examen van 1-ster sportduiker is 14 jaar. Voor minderjarigen geldt echter wel dat zij schriftelijk toestemming nodig hebben van de ouders of voogd bij het aanmelden voor het sportduiken.

De duur van de opleidingen is verschillend per niveau. De opleiding bestaat uit een aantal theorielessen en lessen in het zwembad en daarna in het buitenwater.

BACK